Ευαισθητοποίηση

Ο Μάιος έχει ανακηρυχθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για τη ΜΔΠ. Με την ολοκλήρωση των ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, θα διοργανωθεί το Μάιο του 2019 Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος. Ο σκοπός της ημερίδας είναι διττός: α) να φέρει σε επικοινωνία και να δημιουργήσει δεσμούς ανάμεσα στην κοινότητα των ατόμων με ΜΔΠ και τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και β) να συμβάλει στην αύξηση της ορατότητας της ΜΔΠ και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα στίγματος. Στην αύξηση της κοινωνικής ορατότητας και της ευαισθητοποίησης συμβάλλει και η δημιουργία μιας σελίδας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook (https://www.facebook.com/bpdgreece/), καθώς και το forum στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος (http://bpd-imoci.gr/forums/).

 

 

Ενδυνάμωση

Επίσης, στόχος του προγράμματος είναι να φέρει σε επικοινωνία και επαφή τα άτομα με ΜΔΠ, δημιουργώντας ένα κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης στη φιλοσοφία του peer support, με σκοπό την ενδυνάμωσή τους. Ως εργαλεία για την επίτευξη αυτού του στόχου θα χρησιμοποιηθεί το διαδίκτυο και οι ευκαιρίες δικτύωσης που προσφέρει μέσω των κοινωνικών μέσων (social media). Συγκεκριμένα, στο κοινωνικό μέσο facebook θα δημιουργηθεί μια «κλειστή ομάδα» που αφορά αποκλειστικά σε άτομα που ζουν με τη διάγνωση της ΜΔΠ και τους οικείους τους, με σκοπό την ενημέρωση και την έκφραση. Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας παρουσίασης του προγράμματος (bpd-imoci.gr) θα λειτουργήσει ένα forum, το οποίο θα αποτελέσει έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των ατόμων με ΜΔΠ.

 

Δικτύωση

Στο πλαίσιο του προγράμματος BPD-IMoCI θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο φορέων, που δρουν στο χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας και φροντίδας σε άτομα με ΜΔΠ τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (ερευνητικά ιδρύματα, επιστημονικές εταιρείες, δομές υπηρεσιών ψυχικής υγείας, οργανώσεις ασθενών, κτλ.), με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη συνεργασία σε δράσεις και παρεμβάσεις.

 

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων