Photo Contest

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

bpd_imoci_photo_contest

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος BPD-IMoCI με θέμα την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με «Μεταιχμιακή Διαταραχή Προσωπικότητας» (Borderline Personality Disorder), το οποίο υλοποιείται στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, διοργανώνεται Διαγωνισμός Φωτογραφίας με τίτλο «Στο μεταίχμιο». Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το αντικείμενο φωτογράφισης, ωστόσο η φωτογραφία πρέπει να έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της Μεταιχμιακής Διαταραχής Προσωπικότητας.

Για να ενημερωθείτε για τη Μεταιχμιακή Διαταραχή Προσωπικότητας, πατήστε εδώ

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Δικαίωμα συμμετοχής

Στον διαγωνισμό φωτογραφίας μπορούν να λάβουν μέρος με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή με κινητό τηλέφωνο άτομα από 16 ετών και άνω. Τα μέλη της οργανωτικής και της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού εξαιρούνται από τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Το ίδιο ισχύει και για συγγενείς α΄ βαθμού των παραπάνω.

 

Προθεσμία συμμετοχής

Ο διαγωνισμός θα είναι σε ισχύ από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 έως τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 (ώρα: 24.00).

 

Τρόπος υποβολής φωτογραφιών

Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλει δύο (2) φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες. Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση bpdphotocontest@gmail.com, συνοδευόμενες από τη συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής  (πατήστε εδώ). Η ανάλυση των φωτογραφιών πρέπει να είναι το λιγότερο 300 dpi ή 1000 Χ 1000 pixel, ώστε να μπορούν να τυπωθούν σε μεγάλο μέγεθος, εφόσον προκριθούν. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή jpg και το όνομα κάθε αρχείο πρέπει να είναι αποθηκευμένο με την εξής μορφή: Επώνυμο_Όνομα_Τίτλος_Φωτογραφίας σε λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. argyropoulos_panagiotis_chaos). Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων θα διατηρηθούν σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, για την επεξεργασία των αποτελεσμάτων και για την επικοινωνία των διοργανωτών μαζί τους, μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

 

Επεξεργασία φωτογραφιών

Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Επιτρέπεται η ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης και γενικά όλες οι επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν κατ’ αντιστοιχία στον σκοτεινό θάλαμο. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση), η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark), η αφαίρεση, προσθήκη στοιχείων της εικόνας και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική επεξεργασία. Αποκλείονται φωτογραφίες που έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία σε σημείο που παραποιεί την πραγματικότητα.

 

Δημοσιότητα και πνευματικά δικαιώματα

Κάθε συμμετέχοντας πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του υποβληθέντος έργου. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή/και χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος που θα τις υποβάλει στο διαγωνισμό. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν να καταθέσουν φωτογραφίες που απεικονίζουν πορνογραφικό περιεχόμενο, έγκλημα, σκληρότητα, βία, αποτρόπαια φαινόμενα, χρήση απαγορευμένων ουσιών, ανήλικους ή και ενηλίκους με τρόπο που μπορεί να τους προσβάλει και να θίξει την αξιοπρέπειά τους ή φωτογραφίες που προάγουν, υποκινούν, διεγείρουν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων.

Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών, τις οποίες οι διαγωνιζόμενοι υποχρεούνται να καταθέσουν στο διαγωνισμό , παραμένουν στους δημιουργούς τους. Οι συμμετέχοντες όμως παραχωρούν το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών στους διοργανωτές για την προβολή αυτής, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, περιλαμβανομένων και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, εκθέσεων και λευκωμάτων, σχετικών με την εκδήλωση ή τους διοργανωτές.

Οι διοργανωτές δικαιούνται να αποκλείσουν –κατά την κρίση τους– οποιαδήποτε φωτογραφία δεν συνάδει με το πνεύμα του διαγωνισμού ή δεν ακολουθεί τον κανονισμό. Τυχόν ενστάσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

 

Αξιολόγηση και κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού είναι τριμελής και αποτελείται από έναν (1) φωτογράφο, έναν (1) λήπτη υπηρεσιών ψυχικής υγείας με Μεταιχμιακή Διαταραχή Προσωπικότητας και έναν (1) εκπρόσωπο του προγράμματος BPD-IMoCI. Οι αποφάσεις της επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.

 

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων και έκθεση

Μέχρι τις 14 Μαρτίου 2019, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει δέκα (10) φωτογραφίες, οι οποίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος: bpd-imoci.gr. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα εκείνες τις μέρες, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα.

Αρχικά, οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν σε χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ στη συνέχεια η έκθεση θα περιοδεύσει σε δομές ψυχικής υγείας (ψυχιατρικά νοσοκομεία, ψυχιατρικές κλινικές, κοινοτικά κέντρα,  κτλ.). Η περίοδος διάρκειας της έκθεσης σε κάθε δομή θα καθοριστεί κατόπιν συνεννοήσεως με τη διεύθυνση. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο Ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας. Οι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους εκείνη την ημέρα αυτοπροσώπως ή εντός 15 ημερών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, κατόπιν συνεννοήσεως με την οργανωτική επιτροπή.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλώ επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: chpapath@panteion.gr

 

Καλή επιτυχία σε όλους!

Leave Comment

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων